COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

05.04.2019

Ford viser frem nytt Smart Energy Concept

     


Ved hjelp av minibusskonseptet Transit Smart Energy Concept undersøker Ford nye muligheter for å øke energieffektiviteten og den elektriske rekkevidden på sine kommende elektrifiserte biler.


- Ved å utvikle denne konseptbilen har vi funnet flere smarte metoder for å spare energi. Det kan hjelpe oss å gi kundene en enda bedre opplevelse av de elektrifiserte bilene våre i fremtiden, sier prosjektleder for kjøretøyarkitektur i Ford Europa, Kilian Vas.

For flere nyheter, bilder, videoer og informasjon fra Fords store Go Further-arrangement: KLIKK HER


Smarte innovasjoner for bedre rekkevidde


Konseptet, som ble vist frem på Fords store Go Further-arrangement i Amsterdam, er basert på Ford Transit-chassis som er utstyrt med den samme batterielektriske drivlinjen som StreetScooter Work XL. Denne får hjelp av flere energibesparende og energiskapende innovasjoner:

  • En varmepumpe utnytter overskuddsvarme fra drivlinjekomponentene, uteluften og luften i kupeen. Dette reduserer energiforbruket til oppvarming med opptil 65 % og øker rekkevidden med 20 %.
  • En skyvedør som åpnes halvveis for å redusere varmetapet. Denne kan aktiveres av passasjeren med en smart enhet. Varme-, ventilasjons- og klimaanlegget deaktiveres automatisk når døren er åpen.
  • Oppvarmede passasjerseter og systemer som gjør det mulig for den enkelte passasjer å kontrollere temperaturen akkurat der de sitter. Dette er med på å redusere energiforbruket i den store kupeen.
  • Seks takmonterte solcellepanel lader et 12 volts batteri som igjen gir energi til varme, kupelys og bilens andre elektriske systemer som trådløs lading av passasjerenes mobiltelefoner.
  • En skillevegg i polykarbonat mellom passasjerdøren og sitteområdet reduserer ytterligere varmetap når passasjerene går av og på minibussen.
  • Ventilerte dobbeltglassvinduer reduserer kalde kontaktflater og isolerer mot varmetap.
  • Stemningsbelysning som justerer seg etter temperaturen i kupeen – rød for varm og blå for kjølig – påvirker opplevd temperaturen inne i bussen.
  • Et isolert gulv og tak reduserer også varmetap i kupeen.


Starter forsøk på vanlig vei senere i år


Planen er også at Transit Smart Energy Concept etter hvert skal gi sjåføren muligheten til å styre oppvarming og kjøling individuelt til alle setene i bussen ved hjelp av automatisk registrering av når setene er i bruk.

Ford planlegger å starte de første testene på veien senere i år, når de har fullført vindtunneltestingen.

     


Kontakt ossNyheter